Sposób przygotowania:
Placki z truskawkami
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą i odsączamy, odrywamy szypułki i kroimy w kosteczkę.
Do miski wkładamy pokrojone truskawki i jajko, dolewamy mleko i mieszamy.
Do masy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki, przekładamy na ręcznik papierowy żeby ociekły z tłuszczu.
Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy pokrojone truskawki i jajko, dolewamy mleko i mieszamy.
Do masy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki, przekładamy na ręcznik papierowy żeby ociekły z tłuszczu.
Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.