Sposób przygotowania:
Placki jogurtowe z truskawkami
W wysokiej misce zmiksować jogurt, jajka i 2 łyżki oleju, dodać cukier, przesianą mąkę z proszkiem i solą. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką jednolitą masę.
Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać, nakładać po 1 dużej łyżce ciasta. Smażyć na niedużym ogniu, żeby się nie spaliły, ale były usmażone w środku. W połowie smażenia włożyć w każdego placka po 2-3 grube plastry truskawek. Przewrócić na drugą stronę i smażyć około 2 minuty. Posypać cukrem pudrem.
Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać, nakładać po 1 dużej łyżce ciasta. Smażyć na niedużym ogniu, żeby się nie spaliły, ale były usmażone w środku. W połowie smażenia włożyć w każdego placka po 2-3 grube plastry truskawek. Przewrócić na drugą stronę i smażyć około 2 minuty. Posypać cukrem pudrem.