Sposób przygotowania:
Pierogi z truskawkami
Zawsze na początku mieszam ciasto w dużej misce, jakoś mi wygodniej. Tak więc i tym razem zrobiłam tak samo. Do dużej miski wsypałam mąkę, dodałam szczyptę soli oraz olej. Odmierzyłam ¾ szklanki wody i mocno ją zagrzałam. Następnie wlałam ją do mąki z solą i olejem. Na początku zaczęłam mieszać łyżką, a gdy składniki ładnie się połączyły, wówczas zagniatałam ciasto ręką. Ciasto przełożyłam na blat oprószony mąką i nadal zagniatałam do pożądanej konsystencji. Gotowe ciasto dzieliłam na porcję i każdą rozwałkowywałam na cienki placek. Za pomocą szklanki wykrawałam kółka. Na każdym układałam po jednej zamrożonej truskawce i szybko zlepiałam pierogi. Wrzucałam je na posolony wrzątek i gotowałam przez ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Łyżką cedzakową wyjmowałam pierogi z truskawkami na talerze i obficie posypywałam cukrem. Pierogi podawałam jeszcze ciepłe, posypane cukrem. Smacznego !