katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Schabowy o musztardowym smaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Musztarda zmienia trochę smak tradycyjnego schaboszczaka. Jeśli lubimy zmiany to pomysł z musztardą nie jest wcale zły.

Schabowy o musztardowym smaku

Składniki:

Schabowy o musztardowym smaku

 

Sposób przygotowania:

Schabowy o musztardowym smaku
Kotlety oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem, natrzeć i rozbić tłuczkiem.

Rozbite kotlety smarujemy musztardą smak wg uznania. Może być jakaś łagodna, miodowa a może być jakaś na ostro. Kotlety można odłożyć na ok 30 min a można od razu panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce.

Przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.