CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Placki ziemniaczane z kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiszona kapusta w plackach ziemniaczanych to dobry pomysł na uatrakcyjnienie i zmienienie smaku w plackach.

Placki ziemniaczane z kapustą

Składniki:

Placki ziemniaczane z kapustą

placki

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z kapustą
Ziemniaki obieramy, płuczemy i razem z obraną cebulą ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Kapustę lekko odciskamy i siekamy.

Wszystko umieszczamy w większej misce, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta, smażymy z obu stron.

Placki można posypać cukrem lub podawać z jogurtem, kwaśną śmietaną posypaną koperkiem.