Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z warzywami i serem
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, najlepiej na trochę większych oczkach. Do ziemniakow dodać jedną małą startą na jarzynowej tarce marchewkę, malutką startą cebulkę, jajko, łyżke śmietany, mąkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni kłaść łyżką ziemniaczaną masę, ukladać na placki i smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Do placków przygotować warzywa. Marchewki zetrzeć na tarce, czerwoną kapustę poszatkować na drobno, cukinie obrać ze skóry, pozbyć się pestek, pokroić w drobniejsze kawałki, dodać kilka obranych i pokrojonych pieczarek oraz fasolkę i pokrojoną w plasterki cebule. Wszystkie warzywa podsmażyć lekko na oliwie z oliwek, podlać bulionem z kostki i dusić na niewielkim ogniu do miekkości. Gdy warzywa są juz miękkie dodać przecier pomidorowy oraz odrobinę sera żółtego. Wszystko razem wymieszać. Placki ułożyc na warzywach lub z boku. Obowiazuje dowolność warzyw:).