Sposób przygotowania:
Placuszki łyżką kładzione z jabłkiem
Jajko roztrzepać, dodać mleko i zagęszczać wszystko mąką na ciasto. Ciasto nie powinno być tak bęste jak naleśnikowe. Choć tak naprawdę, każdy robi ciasto jakie lubi, więc bez różnicy i w tym przypadku. Następnie "wkrawamy" do ciasta cienkie plasterki jabłka (jabłko bez skórki i gniazd nasiennych). Można też wkrawać kosteczkę, często tak wolą dzieci. Następnie wsypać szczyptę soli i cukier. Gotowe ciasto nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię (na teflonową nie daję oleju). Placuszki smażyć na piękny złoty kolor. Podawać ciut przestygnięte, by cukier puder się nie stopił. Ja moje udekorowałam plasterkami kiwi. Pyszności! Idealne połączenie słodkiego placuszka i kwaskowego kiwi. Gorąco polecam