Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Placuszki owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Placuszki owsiane można podawać na słodko polane syropem owocowym lub jako dodatek do obiadu lub kolacji np. z sosem koperkowym i surówką.

Placuszki owsiane

Składniki:

Placuszki owsiane

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki owsiane
Płatki zalać gorącym mlekiem i zostawić na pół godziny. Do wrzącej i osolonej wody wrzucić płatki i mieszając, zagotować. Następnie, gdy zaczną gęstnieć, wstawić do piekarnika pod przykryciem, by się rozkleiły. Zostawić do wystygnięcia, następnie wymieszać z żółtkami, mąką i pianą ubitą z białek. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu, usmażone wkładać do piekarnika, żeby się "dorobiły"

Tagi:

jajko jajka