Sposób przygotowania:
Pieczone polędwiczki z kurczaka
Polędwiczki opłukujemy i osuszamy, przyprawiamy połową przyprawy do kurczaka, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Jajko mieszamy z solą. Na drugim talerzu mieszamy bułkę tartą z przyprawą. Wyjmujemy polędwiczki z lodówki. Każdy kawałek najpierw obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Układamy polędwiczki na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem, a następnie przez 15 minut bez przykrycia (również w 180 stopniach).
Upieczone polędwiczki podajemy w towarzystwie surówki.
Jajko mieszamy z solą. Na drugim talerzu mieszamy bułkę tartą z przyprawą. Wyjmujemy polędwiczki z lodówki. Każdy kawałek najpierw obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Układamy polędwiczki na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem, a następnie przez 15 minut bez przykrycia (również w 180 stopniach).
Upieczone polędwiczki podajemy w towarzystwie surówki.