kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1407]

Placuszki twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, małe placuszki z serka twarogowego, które możemy podać na obiad lub kolację. Świetnie smakują polane musem owocowym.

Placuszki twarogowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki twarogowe

 

  • 250 gram serka twarogowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 - 6 łyżek z czubkiem mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Placuszki twarogowe
Serek twarogowy przekładamy do miski, mieszamy łyżką i dodajemy jajko, cukier i cukier waniliowy, ponownie mieszamy.
Do masy twarogowej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki, usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociękły z tłuszczu.
Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Placuszki twarogowe
Serek twarogowy przekładamy z opakowania do miski.
Placuszki twarogowe
Dodajemy jajko, cukier waniliowy i cukier.
Placuszki twarogowe
Następnie wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę.
Placuszki twarogowe
Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Tagi:

twaróg placki