Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki z ziołami i tostowym serem
► Ziemniaki umyć szczoteczką i gotować około 20 minut w słonej wodzie, gotować do miękkosci. Odsączyć i ostudzić.
► Rozmaryn z tymianek umyć, osuszyć i oderwać igiełki i listeczki z gałązek. Pokroić i podzielić na dwie połowy. Następnie położyć obok siebie po 2 plasterki bekonu, lekko zachodzące na siebie i posypać ziołami z pierwszej połowy. Ziemniaki przeciąć wzdłuż na pół, pomiędzy połówki umieścić płatki masła i zioła z drugiej połowy, doprawić solą i pieprzem. Ponownie połówki ziemniaka razem sciśnąć i plastrami bekonu ciasno owinąć.
► Ziemniaki włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180C / Termoobieg. Na koniec wierzch obłożyć tostowym serem i zapiekać, aż ser się stopi.
► Rozmaryn z tymianek umyć, osuszyć i oderwać igiełki i listeczki z gałązek. Pokroić i podzielić na dwie połowy. Następnie położyć obok siebie po 2 plasterki bekonu, lekko zachodzące na siebie i posypać ziołami z pierwszej połowy. Ziemniaki przeciąć wzdłuż na pół, pomiędzy połówki umieścić płatki masła i zioła z drugiej połowy, doprawić solą i pieprzem. Ponownie połówki ziemniaka razem sciśnąć i plastrami bekonu ciasno owinąć.
► Ziemniaki włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180C / Termoobieg. Na koniec wierzch obłożyć tostowym serem i zapiekać, aż ser się stopi.
kasia900
Zgobisz
dziękuje