Sposób przygotowania:
Placuszki waniliowe z jabłkami
Składniki temperatura pokojowa= do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, sól, wbić jajka, wlać mleko i rózgą wymieszać na gładkie ciasto nie za gęste.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie plasterki od razu do ciasta, wymieszać z ciastem, zostawić na blacie kuchennym na 40 minut.
Na patelnię wlać olej rzepakowy, rozgrzać i kłaść dużą łyżką porcje ciasta na nie za grube i nie za duże placuszki.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie plasterki od razu do ciasta, wymieszać z ciastem, zostawić na blacie kuchennym na 40 minut.
Na patelnię wlać olej rzepakowy, rozgrzać i kłaść dużą łyżką porcje ciasta na nie za grube i nie za duże placuszki.