Sposób przygotowania:
Pasta serowa z jajkiem i musztardą
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Jedno starte jajko odstawiamy do dekoracji.
2. Do miseczki przekładamy ser biały, starte jajka, majonez i musztardę, następnie składniki mieszamy widelcem lekko rozcierając. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotową pastę podajmy od razu lub schłodzoną z lodówki. Kanapki lub wafle posmarowane pastą posypujemy odłożonym startym jajkiem. Ja dodatkowo udekorowałam listkami roszponki.
2. Do miseczki przekładamy ser biały, starte jajka, majonez i musztardę, następnie składniki mieszamy widelcem lekko rozcierając. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotową pastę podajmy od razu lub schłodzoną z lodówki. Kanapki lub wafle posmarowane pastą posypujemy odłożonym startym jajkiem. Ja dodatkowo udekorowałam listkami roszponki.