Sposób przygotowania:
Placuszki z jabłkami
Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, oleju 2 łyżki oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać tak aby nie było grudek.
Jabłka obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka dodać do ciasta i ponownie wymieszać.
Na patelni rozgrzać dobrze olej, nakładać łyżką niewielkie porcje ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na zły rumiany kolor.
Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.
Jak ktoś lubi można cukier puder wymieszać ze szczyptą cynamonu, albo z cukrem waniliowym.
Jabłka obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka dodać do ciasta i ponownie wymieszać.
Na patelni rozgrzać dobrze olej, nakładać łyżką niewielkie porcje ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na zły rumiany kolor.
Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.
Jak ktoś lubi można cukier puder wymieszać ze szczyptą cynamonu, albo z cukrem waniliowym.
gusia1000
BozenaMatuszczyk