Sposób przygotowania:
Placuszki z jabłkami
1. Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek.
2. Ubić trzepaczką żółtka i dodać mleko i przesianą mąkę i wymieszać.
3. Dodać cukier waniliowy, cukier i sól i wymieszać.
4. Ubić trzepaczką białko i dodać do ciasta i odstawić ciasto na 5-10 minut.
5. Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki.
6. Włożyć pokrojone jabłka do ciasta i wymieszać.
7. Smażyć placuszki na złoty kolor.
Najlepiej podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.
2. Ubić trzepaczką żółtka i dodać mleko i przesianą mąkę i wymieszać.
3. Dodać cukier waniliowy, cukier i sól i wymieszać.
4. Ubić trzepaczką białko i dodać do ciasta i odstawić ciasto na 5-10 minut.
5. Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki.
6. Włożyć pokrojone jabłka do ciasta i wymieszać.
7. Smażyć placuszki na złoty kolor.
Najlepiej podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.