Sposób przygotowania:
Placuszki bananowe
1. Jajka ubijamy na wysokich obrotach około 5 minut. Dodajemy mąkę , mleko, wodę cukier i mieszamy. Ciasto powinno być gęste.
2. Banany obieramy i odcinamy końce. Kroimy w grubsze plastry. Wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
3. Na Patelni rozgrzewamy olej i drewnianą łyżką nakładamy porcję ciasta. Smażymy z oby dwóch stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe polewamy snp syropem klonowym.
2. Banany obieramy i odcinamy końce. Kroimy w grubsze plastry. Wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
3. Na Patelni rozgrzewamy olej i drewnianą łyżką nakładamy porcję ciasta. Smażymy z oby dwóch stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe polewamy snp syropem klonowym.