paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Placuszki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne placuszki bananowe. Idealne na deser bądź na obiad. Dzieci będą nimi zachwycone. Najlepsze polane syropem klonowym.

Placuszki bananowe

Składniki:

Placuszki bananowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe
1. Jajka ubijamy na wysokich obrotach około 5 minut. Dodajemy mąkę , mleko, wodę cukier i mieszamy. Ciasto powinno być gęste.

2. Banany obieramy i odcinamy końce. Kroimy w grubsze plastry. Wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.

3. Na Patelni rozgrzewamy olej i drewnianą łyżką nakładamy porcję ciasta. Smażymy z oby dwóch stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe polewamy snp syropem klonowym.