ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowsza wersja placuszków bananowych z otrębami pszennymi i owsianymi. Można je podawać z dżemem z czarnej porzeczki.

Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym

 

  • 2 banany
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb owsianych drobno mielonych
  • 2 łyżki otrąb pszennych drobno mielonych
  • szczypta soli
  • 3 łyżki mleka
  • łyżka mąki pszennej
  • olej do smażenia około 1/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym
Dwa banany obrać ze skórek, można je pokroić na mniejsze kawałki, wbić jedno jajko duże. Dodać jedną dużą łyżkę otrąb owsianych oraz dwie łyżki otrąb pszennych i szczyptę soli. Wlać trzy łyżki mleka i dodać łyżkę mąki pszennej.

Zmiksować wszystko na jednolitą masę i nakładać łyżką na dobrze rozgrzany olej.

Smażyć na złoty kolor, podawać z dżemem z czarnej porzeczki.

Podawać na ciepło.
Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym
Dwa banany obrać ze skórek, można je pokroić na mniejsze kawałki, wbić jedno jajko duże.
Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym
Dodać jedną dużą łyżkę otrąb owsianych oraz dwie łyżki otrąb pszennych.
Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym
Zmiksować wszystko na jednolitą masę i nakładać łyżką na dobrze rozgrzany olej.
Placuszki bananowe z otrębami pszennymi i owsianym
Smażyć na złoty kolor z dwóch stron i dsączyć z tłuszczu.