Sposób przygotowania:
Placuszki z brukselką
Brukselkę po oczyszczeniu i odcięciu końcówek gotujemy w lekko osolonej z dodatkiem szczypty cukru wodzie.
Po ugotowaniu odsączamy na sitku i kroimy w drobne kawałki.
Mąki mieszamy z jajkami, majonezem, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól i pieprz do smaku mieszamy. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz posiekany koperek, a na samym końcu pokrojoną brukselkę.
Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Po ugotowaniu odsączamy na sitku i kroimy w drobne kawałki.
Mąki mieszamy z jajkami, majonezem, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól i pieprz do smaku mieszamy. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz posiekany koperek, a na samym końcu pokrojoną brukselkę.
Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
gusia1000