Sposób przygotowania:
Placki z kaszy owsianej z warzywami
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, podsmażamy na maśle. Dodajemy do kaszy, wbijamy jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Wszystko dokładnie mieszamy, placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, podsmażamy na maśle. Dodajemy do kaszy, wbijamy jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Wszystko dokładnie mieszamy, placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
robaczek