Sposób przygotowania:
Placuszki z filetu z kurczaka
Filet z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy.
Następnie kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, dodajemy mąkę, majonez, jajko, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać, nakryć ściereczką i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie rozgrzać patelnie, dodać masło klarowne.
Na rozgrzanym masełku smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać jako przekąskę, przystawkę.
Fajnie smakują podane z frytkami.
Następnie kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, dodajemy mąkę, majonez, jajko, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszać, nakryć ściereczką i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie rozgrzać patelnie, dodać masło klarowne.
Na rozgrzanym masełku smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać jako przekąskę, przystawkę.
Fajnie smakują podane z frytkami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi Justynko. dziekuje ;)