Sposób przygotowania:
Szparagi z serem i pancettą
Umyte szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Ja gotowalam około 4 minut.
Zólty ser zetrzeć na tarce na średnich oczkach..
Po 3 plasterki pancetty nałożyć delikatnie na siebie, posypać startym serem. Dwa szparagi ułożyć na brzegu i delikatnie zwinąć boczek owijając nim szparagi.
Tak przygotowane szparagi z boczkiem ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Zapiekać w 190 C przez około 20 minut.
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Zólty ser zetrzeć na tarce na średnich oczkach..
Po 3 plasterki pancetty nałożyć delikatnie na siebie, posypać startym serem. Dwa szparagi ułożyć na brzegu i delikatnie zwinąć boczek owijając nim szparagi.
Tak przygotowane szparagi z boczkiem ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Zapiekać w 190 C przez około 20 minut.
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)