Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Szparagi z serem i pancettą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska z ze szparagów otulonych boczkiem oraz żółtym serem. W sezonie szparagowym jak najbardziej polecam.

Szparagi z serem i pancettą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagi z serem i pancettą

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z serem i pancettą
Umyte szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Ja gotowalam około 4 minut.

Zólty ser zetrzeć na tarce na średnich oczkach..

Po 3 plasterki pancetty nałożyć delikatnie na siebie, posypać startym serem. Dwa szparagi ułożyć na brzegu i delikatnie zwinąć boczek owijając nim szparagi.

Tak przygotowane szparagi z boczkiem ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika.

Zapiekać w 190 C przez około 20 minut.

Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego :)
Szparagi z serem i pancettą
Szparagi ugotować a następnie dokładnie odcedzić
Szparagi z serem i pancettą
Na plasterki boczku nałożyć starty żółty ser
Szparagi z serem i pancettą
Na boczek z serem nałożyć szparagi i je owinąć boczkiem
Szparagi z serem i pancettą
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce