cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Placuszki z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobre placuszki

Placuszki z jabłek

Składniki:

Placuszki z jabłek

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z jabłek

Marchew
umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać 2 łyżki kaszy
manny, ubite jajka, kefir, sodę, sól. Odstawić na 20-30 minut. Jabłka zetrzeć
na tarce o dużych otworach, dodać do ciasta. Wymieszać. Na patelni rozgrzać
olej. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz ciasto. Smażyć placuszki z obu stron na
złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub ze śmietaną.