Sposób przygotowania:
Placuszki z jabłkiem
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w półplasterki.
Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajka, mieszamy. Następnie dodajemy cukier, proszek do pieczenia i mąkę, miksujemy na gładką masę.
Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy porcję ciasta.
Na małym ogniu smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron.
Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajka, mieszamy. Następnie dodajemy cukier, proszek do pieczenia i mąkę, miksujemy na gładką masę.
Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy porcję ciasta.
Na małym ogniu smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje