Sposób przygotowania:
Rogaliki marchewkowe z powidłami
Sypkie składniki przesiewamy na stolnicę (to co zostaje na sitku przerzucamy do przesianej mąki). Dodajemy startą marchew i masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto, które wkładamy na godzinę do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto dzielimy na osiem części. Każdą z nich rozwałkowujemy na koło. Następnie dzielimy na osiem trójkątów. Na krótszy bok nakładamy porcję powideł lub marmolady i zwijamy rogaliki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st. przez około 20 minut.
Ostudzone oprószamy cukrem pudrem.
Dobrze schłodzone ciasto dzielimy na osiem części. Każdą z nich rozwałkowujemy na koło. Następnie dzielimy na osiem trójkątów. Na krótszy bok nakładamy porcję powideł lub marmolady i zwijamy rogaliki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st. przez około 20 minut.
Ostudzone oprószamy cukrem pudrem.
skuter5
robaczek
robaczek
misia5
Bardzo mi miło, że rogaliki Wam smakowały. U nas znikają w mgnieniu oka. Gdyby nie fakt, że nadzienie po wyjęciu z piekarnika mega parzy pewnie zniknęły, by prosto z dopiero co wyjętej blachy :)
biedroneczki
misia5
U nas też wszyscy je lubią :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości