Sposób przygotowania:
Koktajl jaglany z owocami leśnymi
Mleko z płatkami jaglanymi zagotować, zestawić z ognia, dodać chia i wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
Do rondelka wrzucić mieszankę owoców (50 g aronii, 75 g malin, 175g porzeczki i jeżyny) i ksylitol, zagotować, zmiksować i przetrzeć przez sito by pozbyć się pestek. Wystudzić.
Następnie do przetartych owoców dodać połamanego na kawałki banana, dodać mleko z płatkami i chia i zmiksować blenderem.
Nalać do szklaneczek i podawać.
Do rondelka wrzucić mieszankę owoców (50 g aronii, 75 g malin, 175g porzeczki i jeżyny) i ksylitol, zagotować, zmiksować i przetrzeć przez sito by pozbyć się pestek. Wystudzić.
Następnie do przetartych owoców dodać połamanego na kawałki banana, dodać mleko z płatkami i chia i zmiksować blenderem.
Nalać do szklaneczek i podawać.