Sposób przygotowania:
Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami
Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka, wlewamy niewielką ilość wody.
Dusimy na małym ogniu przez 5 minut, pod koniec dodajemy cynamon, dokładnie mieszamy.
Płatki ryżowe wsypujemy do osobnego rondelka, zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy przez 3 minuty, zdejmujemy z ognia.
Dodajemy duszone jabłko, rodzynki, płatki migdałów oraz posiekane orzechy, wszystko razem mieszamy.
Dusimy na małym ogniu przez 5 minut, pod koniec dodajemy cynamon, dokładnie mieszamy.
Płatki ryżowe wsypujemy do osobnego rondelka, zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy przez 3 minuty, zdejmujemy z ognia.
Dodajemy duszone jabłko, rodzynki, płatki migdałów oraz posiekane orzechy, wszystko razem mieszamy.