szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Płatki ryżowe z owocami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Płatki z owocami i migdałaki to przekąska jaką polecam na drugie śniadanie.

Płatki ryżowe z owocami i migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Płatki ryżowe z owocami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Płatki ryżowe z owocami i migdałami
Mleko wlewamy do garnuszka i gotujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki ryżowe i gotujemy 3-5 minut ciągle mieszając. Gotowe odstawiamy na chwilkę do ostygnięcia. Melona obieramy i kroimy w kostke. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Lekko przestudzone płatki mieszamy z sokiem z jagodami. Melona przekładamy do miseczki, dodajemy płatki i delikatnie mieszamy. Dodajemy suszone śliwki, i posypujemy otrębami. Do każdej porcji dorzucamy kilak migdałów. Pycha.
Płatki ryżowe z owocami i migdałami
Potrzebujemy płatki ryżowe, mleko, malona, migdały.
Płatki ryżowe z owocami i migdałami
Suszone śliwki bez pestek kroimy na mniejsze kawałki.
Płatki ryżowe z owocami i migdałami
Melona obieramy, koimy w kostke i wykładmy do miseczki.
Płatki ryżowe z owocami i migdałami
Do płatków ryżowych dodajemy sok z jagodami i mieszamy.

Tagi:

śliwki