Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Podsmażane jabłka z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser z jabłek z nutą cynamonu.

Podsmażane jabłka z cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podsmażane jabłka z cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Podsmażane jabłka z cynamonem
Jabłka obieram, a następnie wydrążam gniazda nasienne i kroję na plasterki. Całość skrapiam sokiem wyciśniętym z cytryny, aby nie ściemniały. Na patelni topię masło, następnie wsypuję cukier i dodaję jabłka. Jabłka chwilę podsmażam, po czym dodaję cynamon dokładnie mieszkam. Jabłka podsmażam do momentu zredukowania soku. Następnie czekam, aż lekko przestygną i nakładam na talerze.
Podsmażane jabłka z cynamonem
Jabłka obieram, wydrążam gniazda, kroję w plastry i wrzucam na patelnię.
Podsmażane jabłka z cynamonem
Jabłka podsmażam na patelni od czasu do czasu mieszając.
Podsmażane jabłka z cynamonem
Następnie dodaję do jabłek cynamon i dalej podsmażam.
Podsmażane jabłka z cynamonem
Całość mieszam, tak aby zredukować na pataleni sok.