Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka boczkiem owijane
Wlać wodę do garnuszka, dodać kostkę rosołową i podudzia kurczaka podgotować z 20 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu, następnie wyjąć z wody i je wystudzić, wywar wykorzystać np. do zupy.
Na talerzu układać po 2 plastry boczku parzonego obok siebie, papryki ostrą i słodką wymieszać i posypać papryką, położyć podudzie kurczaka i zawijać ciasno, wykałaczką spiąć.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść roladki i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Podawać do ziemniaków z surówką lub z pieczywem i sosem np. czosnkowym.
Na talerzu układać po 2 plastry boczku parzonego obok siebie, papryki ostrą i słodką wymieszać i posypać papryką, położyć podudzie kurczaka i zawijać ciasno, wykałaczką spiąć.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść roladki i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Podawać do ziemniaków z surówką lub z pieczywem i sosem np. czosnkowym.