Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Paluchy z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paluchy z ciasta francuskiego - szybka w przygotowaniu przekąska, idealnie sprawdzi się na imprezę sylwestrową

Paluchy z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paluchy z ciasta francuskiego

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki cebulki prażonej
  • kilka plastrów szynki
  • ser żółty
  • jajko
  • sezam

Sposób przygotowania:

Paluchy z ciasta francuskiego
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować przecierem pomidorowym i posypać prażoną cebulką.

Na ciasto wyłożyć plastry szynki, posypać startym serem. Przekroić wzdłuż na pół a następnie na 7 pasków. Każdy pasek z nadzieniem zwinąć, Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.

Włożyć do piekarnika, piec około 20 minut.
Paluchy z ciasta francuskiego
Ciasto posmarować przecierem i posypać cebulką
Paluchy z ciasta francuskiego
Na ciasto francuskie wyłożyć plastry szynki
Paluchy z ciasta francuskiego
Ciasto z szynką posypać startym serem żółtym
Paluchy z ciasta francuskiego
Zwinąć paluchy i piec 20 minut w 180 stopniach