Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka duszone z boczkiem i grzybamiPałki duszone z grzybami 1
Grzyby gotujemy w wodzie w której się moczyły przez ok. pól godziny. Udka nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
Pałki duszone z grzybami 2
Natarte przyprawami udka smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Przekładamy do garnka.
Pałki duszone z grzybami 3
Boczek kroimy za pomocą noża w drobną kostkę.
Pałki duszone z grzybami 4
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Pałki duszone z grzybami 5
Boczek razem z cebulą smażymy do czasu aż cebula się zeszkli a boczek zarumieni.
Pałki duszone z grzybami 6
Dodajemy grzyby, jeszcze chwilę przesmażamy. Dokładamy do mięsa.
Pałki duszone z grzybami 7
Zawartość patelni przekładamy do mięsa. Zalewamy bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu przez ok. 30 minut. Dodajemy zioła, cebulkę i mąkę wymieszaną z winem. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut.