Sposób przygotowania:
Kruche kokosowe rożki z czekoladą
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce około pół godziny.
2. Formowanie ciasteczek: Odrywamy kawałki ciasta i formujemy niewielkie rożki, układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy. Upieczone ciasteczka studzimy.
4. Dekorowanie: Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie maczamy w niej ciasteczka z jednej strony i i do połowy, odkładamy do zastygnięcia.
5. Podanie: Zastygnięte ciasteczka są gotowe do podanie. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 3 blaszki ciasteczek.
Można je przechowywać ponad tydzień w szczelnym słoju.
2. Formowanie ciasteczek: Odrywamy kawałki ciasta i formujemy niewielkie rożki, układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy. Upieczone ciasteczka studzimy.
4. Dekorowanie: Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie maczamy w niej ciasteczka z jednej strony i i do połowy, odkładamy do zastygnięcia.
5. Podanie: Zastygnięte ciasteczka są gotowe do podanie. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 3 blaszki ciasteczek.
Można je przechowywać ponad tydzień w szczelnym słoju.