Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka filety duszone
Świeże podudzia kurczaka filety bez kości opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć.
Przyprawy wsypać do miski i dobrze natrzeć podudzia, schować do lodówki na kilka godzin.
Na mocno gorącym oleju z każdej strony usmażyć na rumiano podudzia, następnie wlać wodę i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 30 minut, z dwa razy obrócić podudzia.
Wywar z duszenia można zamrozić i później wykorzystać do sosu.
Przyprawy wsypać do miski i dobrze natrzeć podudzia, schować do lodówki na kilka godzin.
Na mocno gorącym oleju z każdej strony usmażyć na rumiano podudzia, następnie wlać wodę i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 30 minut, z dwa razy obrócić podudzia.
Wywar z duszenia można zamrozić i później wykorzystać do sosu.
![Podudzia kurczaka filety duszone Podudzia kurczaka filety duszone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/podudzia-kurczaka-filety-duszone-541788.jpg)