ziutula

ziutula

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 339]

Podudzia kurczaka filety duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podudzia kurczaka filety są doskonałym daniem na ciepło na obiad ale też i na zimno do pieczywa, do sałatek.

Podudzia kurczaka filety  duszone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Podudzia kurczaka filety duszone

 

  • podudzia kurczaka filety 10 sztuk,
  • przyprawa do kurczaka 1 opakowanie,
  • tymianek 2 łyżki,
  • olej rzepakowy 1/2 szklanki,
  • woda 2 szklanki

Sposób przygotowania:

Podudzia kurczaka filety duszone
Świeże podudzia kurczaka filety bez kości opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć.

Przyprawy wsypać do miski i dobrze natrzeć podudzia, schować do lodówki na kilka godzin.

Na mocno gorącym oleju z każdej strony usmażyć na rumiano podudzia, następnie wlać wodę i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 30 minut, z dwa razy obrócić podudzia.

Wywar z duszenia można zamrozić i później wykorzystać do sosu.
Podudzia kurczaka filety  duszone
Doskonałe są na ciepły obiad lub na zimno do pieczywa,sałatek.