Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka filety duszone
Świeże podudzia kurczaka filety bez kości opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć.
Przyprawy wsypać do miski i dobrze natrzeć podudzia, schować do lodówki na kilka godzin.
Na mocno gorącym oleju z każdej strony usmażyć na rumiano podudzia, następnie wlać wodę i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 30 minut, z dwa razy obrócić podudzia.
Wywar z duszenia można zamrozić i później wykorzystać do sosu.
Przyprawy wsypać do miski i dobrze natrzeć podudzia, schować do lodówki na kilka godzin.
Na mocno gorącym oleju z każdej strony usmażyć na rumiano podudzia, następnie wlać wodę i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 30 minut, z dwa razy obrócić podudzia.
Wywar z duszenia można zamrozić i później wykorzystać do sosu.