zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pałki z kurczaka z trzcinową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pałki z kurczaka najpierw zamarynowane a potem upieczone to pyszna propozycja na każdą okazję. Na domówki, obiad czy inne uroczystości.

Pałki z kurczaka z trzcinową nutą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki z kurczaka z trzcinową nutą

 

  • 12 pałek z kurczaka
  • MARYNATA :
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej z ziołami
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
  • 2 łyżki syropu trzcinowego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki ketchupu ( pikantnego )

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka z trzcinową nutą
Pałki z kurczaka umyć i osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać i za pomocą pędzelka nanieść na każdą pałkę. Ułożyć je w naczyniu próżniowym, zamknąć pokrywkę i wstawić do lodówki na kilkanaście godzić. Przed pieczeniem pałki wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut. Podawać z ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami.
Pałki z kurczaka z trzcinową nutą
przygotowac marynatę i pałki z kurczaka .
Pałki z kurczaka z trzcinową nutą
każdą pałkę nasmarować marynatą i ułożyć w naczyniu
Pałki z kurczaka z trzcinową nutą
po zamarynowaniu palki wyłożyć na blaszkę do pieczenia