Sposób przygotowania:
Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Bakłażan kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki i lekko oprószamy solą.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i zioła.
Bakłażana płuczemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy farsz.
Ser mozzarella kroimy w plastry i wykładamy na farsz. Pieczem 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i zioła.
Bakłażana płuczemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy farsz.
Ser mozzarella kroimy w plastry i wykładamy na farsz. Pieczem 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego
![Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowany-baklazan-miesem-mielonym-i-ryzem-541629.jpg)
![Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowany-baklazan-miesem-mielonym-i-ryzem-541630.jpg)
![Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem Faszerowany bakłażan mięsem mielonym i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowany-baklazan-miesem-mielonym-i-ryzem-541631.jpg)