Sposób przygotowania:
Poduszeczki z ciasta francuskiego z niespodziankąETAP 1:
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do mięsa dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki oraz w kostkę ogórki.
ETAP 2:
3. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy każde na 8 kwadratów. Na każdym kwadracie ciasta układamy po plasterku żółtego sera. Nakładamy po łyżce farszu mięsnego oraz polewamy jedną łyżką ketchupu.
ETAP 3:
4. Rogi ciasta łączymy ze sobą, tak żeby farsz był przykryty. Poduszeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łączeniami ciasta do spodu blaszki.
5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut
w 180 °C.
ETAP 4:
6. Gotowe.
7. Smacznego.