Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Pełnoziarniste spaghetti z pieczonym pstrągiem łososiowym, suszonymi pomidorowami i szpinakiem w sosie śmietanowym.

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem

Składniki:

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem

ETAP 1:

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem

Rybę opłukujemy, pozbawiamy skórki i ości, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Pstrąga owijamy folią i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 st. C.

Szpinak opłukujemy i osuszamy. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy szpinak i czosnek, smażymy, dodajemy sól i pieprz.

ETAP 2:

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem
Do szpinaku dodajemy suszone pomidory i śmietanę

Dodajemy suszone pomidory i śmietanę oraz ostrą i słodką paprykę mieloną. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje. W międzyczasie gotujemy makaron.

ETAP 3:

Spaghetti z pstrągiem i szpinakiem
Do sosu dodajemy rybę pokrojoną na kawałki

Do sosu dodajemy rybę pokrojoną na kawałki.
Makaron odcedzamy i łączymy z sosem, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
Każdą porcję dania posypujemy startym serem.