Sposób przygotowania:
Spaghetti z pstrągiem i szpinakiemETAP 1:
Rybę opłukujemy, pozbawiamy skórki i ości, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Pstrąga owijamy folią i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 st. C.
Szpinak opłukujemy i osuszamy. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy szpinak i czosnek, smażymy, dodajemy sól i pieprz.
ETAP 2:
Dodajemy suszone pomidory i śmietanę oraz ostrą i słodką paprykę mieloną. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje. W międzyczasie gotujemy makaron.
ETAP 3:
Do sosu dodajemy rybę pokrojoną na kawałki.
Makaron odcedzamy i łączymy z sosem, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
Każdą porcję dania posypujemy startym serem.