Sposób przygotowania:
Rolady wołowe po włosku
► Mieszanka orzechowa: na patelni bez tłuszczu, uprażyć orzeszki sosnowe na złotobrązowo. Następnie odstawić je do ostygnięcia. Ostygnięnte orzechy sosnowe, wymieszać z parmezanem, rozmarynem i czosnkiem.
► Grillowaną paprykę wypłukać i odcedzić w sicie, osuszyć i pokroić w paski. Płaty wołowiny umyć, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć paprykę, pozostawiając 5 cm. wolnej przestrzeni na jednym z końców. Następnie na wierzchu rozprowadzić mieszankę orzechów sosnowych. Rolady ciasno zwinąć i spiąć drewnianymi szpadelkami lub obwiązać sznurkiem. W brytfannie na oleju energicznie obsmażyć rolady przez 8 minut ze wszystkich stron. Rolady wyjąć.
► Sos pomidorowy: do tłuszczu po smażeniu mięsa, dodać cebulę, czosnek, rozmaryn, cukier i 2 minuty smażyć. Później całość deglazować winem, doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu przez 5 minut gotować. Teraz wlać pomidory, doprowadzić do wrzenia i doprawić solą i pieprzem.
► Sos wlać do naczynia żaroodpornego, następnie do sosu włożyć rolady, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Rolady piec przez około 100 minut w 160C / Termoobieg /. Sos uszlachetnić śmietaną i doprawić do smaku.
► Grillowaną paprykę wypłukać i odcedzić w sicie, osuszyć i pokroić w paski. Płaty wołowiny umyć, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć paprykę, pozostawiając 5 cm. wolnej przestrzeni na jednym z końców. Następnie na wierzchu rozprowadzić mieszankę orzechów sosnowych. Rolady ciasno zwinąć i spiąć drewnianymi szpadelkami lub obwiązać sznurkiem. W brytfannie na oleju energicznie obsmażyć rolady przez 8 minut ze wszystkich stron. Rolady wyjąć.
► Sos pomidorowy: do tłuszczu po smażeniu mięsa, dodać cebulę, czosnek, rozmaryn, cukier i 2 minuty smażyć. Później całość deglazować winem, doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu przez 5 minut gotować. Teraz wlać pomidory, doprowadzić do wrzenia i doprawić solą i pieprzem.
► Sos wlać do naczynia żaroodpornego, następnie do sosu włożyć rolady, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Rolady piec przez około 100 minut w 160C / Termoobieg /. Sos uszlachetnić śmietaną i doprawić do smaku.