Sposób przygotowania:
Poduszeczki z owocami leśnymi.
Ciasto wyjąć i rozmrozić oraz rozwałkować na stolnicy,podsypać
mąką.Wykrawać trójkąty lub kwadraty o 4 cm.długości.Owoce leśne
przebrać i przelać je na sitku bieżącą wodą parokrotnie i osączyć.
Następnie obtoczyć je w cukrze,można też wykorzystać konfiturę z
owoców leśnych słodzoną i nakładać łyżeczką po trochu nadzienia
na wykrojone płaty ciasta i zalepiać drugim płatem na wierzchu.Bla-
-chę wysmarować tłuszczem roślinnym,położyć arkusz pergaminu i
układać ciasteczka na blachę,posmarować białkiem,a przedtem
wyciąć wzorki na wierzchu.Rozgrzać piekarnik do 180st.C i wsunąć blachę z ciastkami na ruszt.Piec 25 min.Po upieczeniu ostudzić i posypać ciastka cukrem pudrem przez sitko.
mąką.Wykrawać trójkąty lub kwadraty o 4 cm.długości.Owoce leśne
przebrać i przelać je na sitku bieżącą wodą parokrotnie i osączyć.
Następnie obtoczyć je w cukrze,można też wykorzystać konfiturę z
owoców leśnych słodzoną i nakładać łyżeczką po trochu nadzienia
na wykrojone płaty ciasta i zalepiać drugim płatem na wierzchu.Bla-
-chę wysmarować tłuszczem roślinnym,położyć arkusz pergaminu i
układać ciasteczka na blachę,posmarować białkiem,a przedtem
wyciąć wzorki na wierzchu.Rozgrzać piekarnik do 180st.C i wsunąć blachę z ciastkami na ruszt.Piec 25 min.Po upieczeniu ostudzić i posypać ciastka cukrem pudrem przez sitko.