WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Ciastka z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie i łatwe do zrobienia a smaczne ciastka z ciasta francuskiego z nadzieniem z mielonych orzechów włoskich i cukru.

Ciastka  z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka z orzechami włoskimi

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 300g
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki zaparzonej kawy
  • 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Ciastka z orzechami włoskimi

ETAP 1:

Ciasto francuskie rozwinąć. Za pomocą pędzelka posmarować z jednej strony kawą i posypać równomiernie jedną łyżką cukru. Przewrócić na drugą stronę. Posypać orzechami i resztą cukru. Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na kawałki.

Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Wystudzić na kratce.

Ciastka  z orzechami włoskimi
Ciastka francuskie po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Ciastka  z orzechami włoskimi
Pokrojone na kawałki ciasto francuskie umieszczone na blaszce
Ciastka  z orzechami włoskimi
Ciasto francuskie posypane mielonymi orzechami włoskimi
Ciastka  z orzechami włoskimi
Ciasto francuskie posmarować kawą i posypane cukrem