Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chruściki francuskie z makiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 22
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czy jedliście już takie chruściki, czy chruściki muszą być tradycyjne, otóż nie. Wystarczą tylko trzy składniki i 10 minut poświęconego czasu na przygotowanie, nie czekaj wypróbuj.

Chruściki francuskie z makiem

Składniki:

Chruściki francuskie z makiem

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 40 g masy makowej w puszce
  • Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:

Chruściki francuskie z makiem

I

Chruściki francuskie z makiem
Przygotowanie składników, ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy masą i przykrywamy drugim ciastem francuskim.

1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy cienko masą makową, przykrywamy drugim ciastem francuskim.

II

Chruściki francuskie z makiem
krojenie ciasta na paski pięciocentymetrowe, razem dwadzieścia dwa paski.

2. Kroimy wzdłuż na połowę i pionowo na paski 5 cm.

III

Chruściki francuskie z makiem
każdy kawałek ciasta zwijamy dwa razy i ukłdamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Każdy pasek zwijamy dwa razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C.

IV

5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.