Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Podwójnie kurczakowe kieszonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Piersi z kurczaka nadziewane kurczakiem wędzonym, serem i cebulą.

Podwójnie kurczakowe kieszonki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podwójnie kurczakowe kieszonki

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 wędzona pałka z kurczaka
  • 2 plastry żółtego sera
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki przyprawy kurczak grillowy

Sposób przygotowania:

Podwójnie kurczakowe kieszonki
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku w ten sposób, aby otrzymać kieszonki.Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Z wędzonej pałki z kurczaka oskubać mięso, rozłożyć je w kieszonkach z piersi kurczaka. Cebulę obrać, pokroić w grube półplasterki. Ser i cebulę nałożyć również do mięsnych kieszonek. Rozcięcia zabezpieczyć wykałaczkami, żeby nadzienie nie wyleciało. Na patelni rozgrzać trochę oleju, położyć na nim nadziane mięso. Mięso posypać z obu stron przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano z obu stron. Mięso smażyć na małym ogniu.
Podwójnie kurczakowe kieszonki
Piersi z kurczaka nacięte w środku tak żeby otrzymać kieszonki.
Podwójnie kurczakowe kieszonki
Wędzone mięso cebula i ser nałożone do mięsnych kieszonek.
Podwójnie kurczakowe kieszonki
Nadziane piersi z kurczaka posypane przyprawą i smażone na oleju.