anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Krojone filety w lanym cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepis na tego fileta doradził mi zięć. U nas zwykłe kotlety gościły co niedzielę, od niedawna mamy teraz takie :D

Krojone filety w lanym cieście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krojone filety w lanym cieście

 

Sposób przygotowania:

Krojone filety w lanym cieście
Jajka wybić do większej miski i roztrzepać, dodać odrobinę soli oraz pieprzu, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i połączyć razem.

Filety opłukać i osuszyć, pokroić w paski na około 1 cm i połączyć z jajkami z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżkami na rozgrzany tłuszcz i piec małe kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Ciepłe podawać z ziemniakami i surówką, jako dodatek do obiadu. 
Krojone filety w lanym cieście