Sposób przygotowania:
Krojone filety w lanym cieście
Jajka wybić do większej miski i roztrzepać, dodać odrobinę soli oraz pieprzu, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i połączyć razem.
Filety opłukać i osuszyć, pokroić w paski na około 1 cm i połączyć z jajkami z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżkami na rozgrzany tłuszcz i piec małe kotleciki z obu stron na złoty kolor.
Ciepłe podawać z ziemniakami i surówką, jako dodatek do obiadu.
Filety opłukać i osuszyć, pokroić w paski na około 1 cm i połączyć z jajkami z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżkami na rozgrzany tłuszcz i piec małe kotleciki z obu stron na złoty kolor.
Ciepłe podawać z ziemniakami i surówką, jako dodatek do obiadu.