WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pulpeciki w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne, delikatne pulpeciki w wyrazistym sosie chrzanowym. Idealne na Wielkanocny obiad, jak i zwykłe okazje.

Pulpeciki w sosie chrzanowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie chrzanowym

Pulpety

Sos

  • ok 3 litry bulionu
  • 2 łyżki chrzanu
  • słodka śmietana

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie chrzanowym
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekaną cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy mięso i formujemy małe pulpeciki, obtaczamy je w mące.

Zagotowujemy bulion, dodajemy do niego ok 2 łyżki tartego chrzanu. Wrzucamy pulpeciki i gotujemy ok pół godziny. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Można też zabielić słodką śmietaną.  

Tagi:

mięsa dania sos