Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Polędwica po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjna w smaku polecam każdemu

Polędwica po prowansalsku

Składniki:

Polędwica po prowansalsku

 

  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 kg schabu bez kości
  • 1/4 szklanki cebuli drobno pokrojonej
  • 1/4 szklanki pokrojonych łodyg selera naciowego
  • 1/4 szklanki pokrojonej zielonej papryki
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 szklanka wody
  • 2 szklanki pokrojonych pomidorów
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki tymianku

Sposób przygotowania:

Polędwica po prowansalsku
podgrzać piekarnik do 180 stopniu rozgrzać olej w brytfannie przyrumienić schab dodać warzywa polać pieczeń wodą i winem dodać pomidory i przyprawy piec pod przykryciem 2 1/2 godziny wyjąć pieczeń zabezpieczyć przed wystygnięciem wolno gotując odparować część sosu odlać tłuszcz pieczeń pokroić podawać z sosem