kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polędwiczka jest pyszna! delikatna w smaku i dzięki pieczarkom nie jest sucha. Polecam na niedzielny obiad.

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa - około 450-500 g
  • 150 g pieczarek
  • sól, pieprz
  • 5 łyżeczek musztardy
  • olej

Sposób przygotowania:

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami
1. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażyć, przyprawić solą i pieprzem.

2.Polędwiczkę wieprzową umyć i osuszyć. Naciąć ją wzdłuż, nie przecinając jednak do końca. Rozbić mięso tłuczkiem. Następnie przyprawić solą i pieprzem i posmarować musztardą.

3. Farsz wyłożyć na płat mięsa, zawinąć go i spiąć szpikulcami do mięs. Następnie obsmażyć roladę z każdej strony na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu.

4. Polędwiczkę włożyć do rękawa do pieczenia, związać go i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Następnie przeciąć rękaw i piec mięso jeszcze 10 minut. Polęwiczkę podawać pokrojoną w plastry.