Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami
1. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażyć, przyprawić solą i pieprzem.
2.Polędwiczkę wieprzową umyć i osuszyć. Naciąć ją wzdłuż, nie przecinając jednak do końca. Rozbić mięso tłuczkiem. Następnie przyprawić solą i pieprzem i posmarować musztardą.
3. Farsz wyłożyć na płat mięsa, zawinąć go i spiąć szpikulcami do mięs. Następnie obsmażyć roladę z każdej strony na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu.
4. Polędwiczkę włożyć do rękawa do pieczenia, związać go i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Następnie przeciąć rękaw i piec mięso jeszcze 10 minut. Polęwiczkę podawać pokrojoną w plastry.
2.Polędwiczkę wieprzową umyć i osuszyć. Naciąć ją wzdłuż, nie przecinając jednak do końca. Rozbić mięso tłuczkiem. Następnie przyprawić solą i pieprzem i posmarować musztardą.
3. Farsz wyłożyć na płat mięsa, zawinąć go i spiąć szpikulcami do mięs. Następnie obsmażyć roladę z każdej strony na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu.
4. Polędwiczkę włożyć do rękawa do pieczenia, związać go i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Następnie przeciąć rękaw i piec mięso jeszcze 10 minut. Polęwiczkę podawać pokrojoną w plastry.
Magdalena88