bambi

bambi

Kucharz
[Przepisów: 9]

Poledwica w sosie z Granata.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

rozgrzewamy olej,obtoczona maka polędwicę,sól ,pieprz, pestki z granata a jego sokiem.

Poledwica w sosie z Granata.

Składniki:

Poledwica w sosie z Granata.

 

  • polędwica wieprzowa,
  • olej,
  • mąka,
  • sól,
  • pieprz,
  • wino czerwone mocne,
  • granat.

Sposób przygotowania:

Poledwica w sosie z Granata.
Obtaczamy leciutko plastry polędwicy mąką, strzepujemy dobrze i dajemy je na rozgrzany olej, wystarczą 2 łyżki oleju, na 500g polędwicy w plastrach >>>>podrumieniamy je, 2-3 minuty z jednej i drugiej strony, dodajemy ,sol, pieprz, wlewamy wino, gdzieś tak...pół szklanki...i równocześnie pestki ze środka granatu i jego sokiem.... po kilku minutach, jest juz gotowy. Ciekawe małżenstwo, polędwicy wieprzowej z granatem....BOMBA:)

Tagi:

granata