pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Inspiracją do powstania tego przepisu był wpis na blogu borgii.

Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto

 

  • 20 dag polędwica wieprzowa,
  • 120 dag feta,
  • 4 łyżeczki pesto,
  • oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto
Plasterki polędwicy łososiowej lub wędzonki krotoszyńskiej kroimy w paski o szerokości 3-4cm. Ser feta kroimy w słupki również o wysokości mnie więcej równej szerokości plasterków polędwicy. Następnie na wędlinie kładziemy słupek fety, smarujemy go pesto ja użyłem (Pesto alla Genovese) i zawijamy w rulonik. Ruloniki stawiamy w półmisku i zalewamy oliwą z oliwek extra vergine. Ruloniki maczamy w oliwie i spożywamy.
Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto
Zawijanie
Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto
Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto

Tagi:

pesto