Sposób przygotowania:
Grillowane polędwiczki z kurczaka z sosem sezamowym
Polędwiczki myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. W miseczce łączymy ze sobą jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczki i marynujemy je minimum 1 godzinę (najlepiej całą noc).
Rozgrzewamy grilla lub patelnie grillową, z polędwiczek strzepujemy nadmiar marynaty i kładziemy na ruszt. Grillujemy po 4-6 minut z każdej strony.
W międzyczasie w miseczce łączymy pastę sezamową z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jogurtem i sokiem z cytryny – mieszamy. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Polędwiczki serwujemy w towarzystwie sosu sezamowego i grillowanym pieczywem, smacznego ;D
Rozgrzewamy grilla lub patelnie grillową, z polędwiczek strzepujemy nadmiar marynaty i kładziemy na ruszt. Grillujemy po 4-6 minut z każdej strony.
W międzyczasie w miseczce łączymy pastę sezamową z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jogurtem i sokiem z cytryny – mieszamy. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Polędwiczki serwujemy w towarzystwie sosu sezamowego i grillowanym pieczywem, smacznego ;D
SylaUla
Igraszki Losu
SylaUla
Igraszki Losu