Sposób przygotowania:
Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym
Polędwiczki oczyścić, opłukać, osuszyć, następnie lekko natrzeć solą i zostawić na 15 minut, w miedzy czasie zrobić ciasto naleśnikowe.
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wodę gazowaną, dodać szczyptę soli oraz jajko zmiksować dodać porcjami mąkę oraz przyprawy, ponownie zmiksować na jednolitą gładką masę.
Polędwiczki włożyć na godzinę do ciasta naleśnikowego. Po tym czasie wkładać na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wodę gazowaną, dodać szczyptę soli oraz jajko zmiksować dodać porcjami mąkę oraz przyprawy, ponownie zmiksować na jednolitą gładką masę.
Polędwiczki włożyć na godzinę do ciasta naleśnikowego. Po tym czasie wkładać na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justyna.;)